Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Jaja faszerowane łososiem

Składniki:
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 5 dag wędzonego łososia
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ajerkoniaku
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • liście sałaty
  • 3 łyżki kaparów
  • kilka jędrnych liści cykorii
  • sól
  • biały pieprz
  • pieprz cayenne
Obrane jaja przekrój wzdłuż na pół i wyjmij z nich żółtka. Łososia bardzo drobno posiekaj i utrzyj z żółtkami, majonezem, ajerkoniakiem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem, pieprzem cayenne i migdałami.
Lekko schłodzony krem wyłóż do szprycy z ozdobną końcówką i wyciśnij do przygotowanych białek.

Liście cykorii pokrój wzdłuż na cienkie paski, „powbijaj” je w farsz razem z kaparami, następnie ułóż na półmisku na liściach sałaty.

Danie to jest nie tylko bardzo smaczne, ale też niezwykle dekoracyjne.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...