- Składniki na 8 porcji:
- 16 równej wielkości (młodych) ziemniaków
- 16 cienkich plasterków bekonu lub chudego boczku
- 25 dag goudy
- 2 cebule
- 1 łyżka kminku
- 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
- 3/4 szklanki rosołu wołowego
- 1 łyżka marynowanego zielonego pieprzu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
Posypane pieprzem, ziarenkami zielonego pieprzu i kminkiem lekko zalej bulionem, przykryj i na 10-15 minut wstaw do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie wyjmij je, odkryj i na każdym ziemniaku umieść gruby plaster sera, następnie polej wszystkie stopionym masłem i ponownie wstaw do piekarnika, tym razem na 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz