Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Indyk z kiełkami sojowymi

Składniki:
  • 60 dag piersi indyka
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 25 dag kiełków sojowych
  • 2-3 szklanki jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki śmietanki
  • 1 łyżka mąki
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego
  • kolendra
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól, pieprz
Pierś indyczą pokrój w cienkie paski i lekko zrumień na gorącym oleju. A teraz posyp solą i pieprzem. Do tego dodaj odsączony z zalewy groszek i duś 5-7 minut.

Jogurtem roztrzepanym ze śmietanką, bulionem, mąką i przyprawami (zmielona kolendra, sól, pieprz) zalej potrawę, a potem dodaj kiełki soi i wymieszaj. Po zagotowaniu potrawę dopraw sokiem z cytryny i posyp szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...