Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Indyk w owocach

Składniki na 4 porcje:
  • 60 dag filetów z piersi indyka
  • 25 dag ryżu długoziarnistego
  • po puszce mandarynek i ananasów
  • 1 1/2 łyżki masła lub margaryny
  • winogrona
  • 1-2 łyżeczki przyprawy curry
  • sól, biały pieprz
  • natka pietruszki
Ryż gotuj na małym ogniu 15-20 minut, po czym wyłóż na sito i osącz. Owoce z puszki osącz z zalewy (zalewę ananasową zachowaj) i pokrój na małe kawałki. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę i usmaż na maśle. Dodaj curry, ryż, owoce i zalewę ananasową. Na koniec przypraw solą i pieprzem. Przed podaniem podgrzej i udekoruj gałązkami natki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...