- 60 dag mielonej wołowiny
- 4 łyżki tartej bułki
- 1 jajo
- 6 łyżek pikantnego keczupu
- 1 1/2 czerwonej papryki
- 2 cebule
- 6 dużych liści sałaty
- 6 bułeczek do hamburgerów
- 6 łyżek majonezu (15 dag)
- lub sosu tatarskiego (według upodobań)
Teraz oczyść papryki. Cebulę obierz, pozostałe warzywa pokrój w cienkie krążki. Listki sałaty umyj i osusz, bułki rozetnij i zrumień na grillu.
Spody kanapek posmaruj majonezem lub sosem tatarskim, obłóż sałatą i kotlecikami. Posmaruj resztą keczupu, ułóż cebulę i paprykę. Przykryj odciętymi „wierzchami” bułek.
Kanapki najlepiej smakują na ciepło, dlatego należy je podawać zaraz po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz