Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz z piersi kurczaka i bananów

Składniki na 4 porcje:
  • 2 duże piersi kurczaka
  • 3 banany
  • 1 cebula
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołu
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • ostra i słodka papryka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz
Piersi kurczaka umyj, pokrój w kostkę, po czym dokładnie oprósz solą, pieprzem i słodką papryką. Zrumień je na rozgrzanym oleju, przełóż do rondelka, zalej szklanką rosołu, przykryj i duś na małym ogniu 10 minut.

Drobno posiekaną cebulę usmaż na reszcie oleju i przełóż do mięsa. Na czystą patelnię wlej odrobinę wody i włóż pokrojone w kostkę banany. Duś na małym ogniu, stale mieszając. Gdy lekko się rozgotują, dodaj curry, szczyptę papryki i koncentrat pomidorowy, jeszcze chwilę duś, przełóż do mięsa. Duś pod przykryciem 10 minut.

Podawaj z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...