Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz z mielonego mięsa

Składniki na 4 porcje:
  • 2 torebki ugotowanego ryżu
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona i zielona papryka
  • 15 dag wątróbki drobiowej
  • 10 dag mięsa mielonego
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki rosołu wołowego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • kilka gałązek młodego szczypiorku
  • ostra papryka
  • kminek
  • sól, pieprz
Cebulę, czosnek i umyty szczypiorek posiekaj, a umytą i osuszoną wątróbkę oraz paprykę pokrój w kostkę.

Na rozgrzanym w rondlu oleju podsmaż cebulę, czosnek, papryki i szczypiorek. Dodaj wątróbkę i mielone mięso i usmaż je, aż mięso się zrumieni, a wtedy zalej je rosołem, dodaj ryż, przypraw do smaku, zagotuj i posyp natką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...