Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz na kwaśno

Składniki:
  • 50 dag pokrojonej w kostkę wołowiny zrazowej
  • 3 łyżki oleju
  • 4 marchewki
  • 2-3 czerwone papryki
  • 2 pomidory
  • 4 cebule
  • 3 ziemniaki
  • 1 łyżka octu
  • mielona papryka
  • przyprawy do gulaszu
  • pieprz
W szerokim rondlu rozgrzej olej i włóż wołowinę oraz pokrojoną w krążki marchewkę i paprykę (oczyszczoną z gniazd nasiennych). Po godzinie dodaj plasterki pomidorów, krążki cebuli i słupki ziemniaków. Wymieszaj, posyp przyprawą do gulaszu, pieprzem i mieloną papryką, i wlej łyżkę octu. Uzupełnij ilość wody tak, aby przykryła mięso i warzywa. Duś na małym ogniu do miękkości, czyli łącznie około 2 godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...