Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz transylwański

Składniki na 12 porcji:
  • 1 kg łopatki
  • 1 kg kiszonej kapusty
  • 3 cebule
  • 20 dag gęstej śmietany
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek koperku
  • po 1 łyżce sproszkowanej słodkiej papryki i kminku
  • sól
Wieprzowinę opłucz, osusz i pokrój w kosteczkę. Koperek i obraną cebulę oraz czosnek posiekaj.

Mięso, cebulę, czosnek i kminek włóż do garnka, wlej litr wody i duś pod przykryciem pół godziny. Dodaj kapustę, koperek, sól i paprykę, całość wymieszaj i duś, aż kapusta będzie miękka.

Dopraw śmietaną, jeszcze raz podgrzej i podaj na stół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...