Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz misiaczka

Składniki:
  • 25 dag pomidorów
  • 2 średnie cebule (13 dag)
  • 5 dag papryki zielonej i czerwonej
  • 25 dag ziemniaków
  • 13 dag pieczarek
  • 2 dag oleju słonecznikowego
  • 1/2 szklanki rosołu
  • lub 1 kostka rosołowa z 1 łyżeczką jarzynki do mięs
  • natka pietruszki
  • słodka papryka
  • sól, pieprz
Pomidory sparz i obierz ze skórki, a następnie podziel na ćwiartki. Do cebuli pokrojonej w krążki i pokrojonej w kostkę papryki dodaj olej. Warzywa duś w piekarniku 2-4 minuty.

Pokrojone w grubą kostkę ziemniaki ugotuj w rosole (5-8 minut). Do ugotowanych ziemniaków dodaj uduszoną cebulę i paprykę, pokrojone surowe pieczarki i pomidory, a potem wstaw wszystko ponownie do piekarnika na 2-4 minuty. Dopraw do smaku pieprzem, solą, papryką i pietruszką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...