Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz segedyński

Składniki:
  • 75 dag kwaszonej kapusty
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki przyprawy do zup
  • 60 dag wieprzowiny bez kości
  • 2 cebule
  • 3 łyżki smalcu
  • majeranek
  • mielona słodka i ostra papryka
  • cukier, sól
Kapustę pokrój, włóż do garnka, wlej pół szklanki wrzątku, zagotuj, przykryj i zostaw na małym ogniu.

Mięso potnij w kostkę, oprósz mąką, obsmaż na 2 łyżkach smalcu. Osobno podsmaż cebulę na reszcie tłuszczu, wrzuć ją do mięsa, dolej trochę wrzątku i duś pod przykryciem. Miękkie już mięso przenieś do kapusty, dodaj koncentrat pomidorowy i przyprawy, wymieszaj i gotuj jeszcze kilka minut.

Podawaj z ziemniakami z wody lub w wydrążonych chlebkach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...