Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gulasz pachnący lasem

Składniki na 4 porcje:
  • 1 1/5 kg mieszanych grzybów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki masła
  • bulion grzybowy (instant) do smaku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 150 ml śmietany
  • pieprz
Grzyby oczyść, opłucz, osusz, a większe pokrój na kawałki. Posiekaj też obrany uprzednio czosnek.

Grzyby smaż na maśle i oleju przez około 10 minut, po czym oprósz je bulionem i pieprzem. Dodaj czosnek, wymieszaj, przykryj i podduś jeszcze przez 10 minut.

Natkę pietruszki umyj, posiekaj i wymieszaj ze śmietaną, którą następnie wlej do grzybów i całość podgrzej na małym ogniu. Taki leśny gulasz najlepiej smakuje na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...