- 3/4 szklanki mąki
- 15 dag masła
- 3 jaja
- 1 szklanka wody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka cukru
- 2 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 opakowania zagęstnika
- do dekoracji: gotowa polewa czekoladowa
Na wysmarowaną tłuszczem blachę wyciśnij szprycą taką samą ilość kulek wielkości orzecha włoskiego oraz podłużnych ogonków. Układaj je w odstępach co najmniej 5 cm.
Ciastka wstaw do gorącego piekarnika (220°C) i piecz około 25 minut na złoty kolor. Po ostudzeniu zrób w kapeluszach i ogonkach otworki.
Kremówkę ubij z cukrem pudrem, a polewę przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Za pomocą szprycy napełnij ogonki bitą śmietaną. Kulki natomiast zanurzaj w ciepłej polewie. Połącz oba elementy tak, by powstały grzybki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz