Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Grzanki z szynką

Składniki:
  • 8 kromek bułki paryskiej
  • 8 plastrów żółtego sera edamskiego
  • 4 plastry szynki
  • 2 łyżki margaryny
    2 łyżeczki zmieszanych przypraw:
  • oregano, tymianku, bazylii
Cztery kromki bułki posmaruj margaryną. Na każdej z nich ułóż plaster sera i posyp ziołami, następnie połóż plaster szynki i znów posyp ziołami, na to ponownie połóż plaster sera, a na koniec, na wierzchu połóż drugą kromkę bułki - posmarowaną stroną - do środka.

Przygotowane kanapki mocno ściśnij i smaż na rozgrzanym tłuszczu (na średnim ogniu) po 4 minuty z każdej strony. Podawaj jeszcze gorące.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...