Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Grzanki z serem

Składniki:
  • 4 kromki bułki paryskiej
  • 4 plastry żółtego sera edamskiego
  • 1 mała cebula
  • 8 dag pieczarek
  • 4 łyżki tłuszczu
  • mielona papryka
  • pieprz
  • sól
Pieczarki umyj i pokrój na cienkie plasterki. Cebulę obierz, posiekaj, po czym duś na tłuszczu (2 łyżki) aż do odparowania nadmiaru wody.

Kromki bułki posmaruj cienko pozostałym tłuszczem, obłóż pieczarkami przyprawionymi solą i pieprzem, przykryj plasterkami sera (nie powinny wystawać poza kromki bułki), posyp przyprawami. Zapiekaj w średnio nagrzanym piekarniku, aż ser się roztopi (około 10 minut).

Podawaj na gorąco, polane keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...