Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Grzanki z masą rybną

Składniki:
  • kilka kromek bułki paryskiej
  • 50 dag filetów rybnych
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajo
  • 1/2 czerstwej bułki paryskiej
  • 4 łyżki margaryny
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy
  • pieprz
  • sól
Filety rybne musisz zemleć w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Teraz obierz cebulę, posiekaj ją i podsmaż na oliwie (nie dopuść, by się zrumieniła). Do mielonej masy dodaj następnie podsmażoną cebulę, jajo, pieprz i sól do smaku. Całość dokładnie wymieszaj.

Kromki bułki posmaruj z obu stron margaryną. Z uprzednio przygotowanej masy rybnej uformuj wałeczki grubości małego palca i ułóż je na każdej kromce w formie „ślimaczka”.

Na koniec grzanki ułóż na blasze i piecz w dobrze nagrzanym piekarniku przez 20 minut. Podawaj posypane natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...