Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Gruszki Elżbietki

Składniki:
  • 3 gruszki
  • 6 plasterków surowej wędzonej szynki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pieprz
    krem:
  • 1/2 szklanki gęstej śmietanki kremówki
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • sól
Gruszki umyj, obierz, przekrój na pół i po usunięciu gniazd nasiennych natnij tak, by po rozłożeniu każdej połówki powstał wachlarzyk. Teraz skrop je sokiem z cytryny i oprósz pieprzem.

Śmietankę ubij na krem, posól i delikatnie wymieszaj z musztardą. Na talerzu fantazyjnie ułóż wachlarzyki z gruszek i plasterki szynki, całość udekoruj przygotowanym kremem musztardowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...