- 1 główka białej kapusty
- 1/2 szklanki ryżu
- 2 cebule
- natka pietruszki
- 30 dag grzybów (podgrzybki, prawdziwki, koźlaki)
- 5 łyżek oleju
- 3/4 szklanki gęstej śmietany
- 1 pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj poszatkowaną kapustę i ryż. Całość smaż 5 minut, po czym dopraw do smaku i dodaj połowę natki.
Na każdy liść połóż po 2 łyżki nadzienia. Zwiń i przełóż do żaroodpornego naczynia. Skrop olejem i piecz 15 minut w 200°C.
Grzyby oczyść, pokrój i podsmaż na reszcie oleju. Zalej śmietaną i dopraw do smaku. Duś około 15 minut. Przygotowanym sosem polej gołąbki i piecz je 15 minut. Przed podaniem posyp resztą natki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz