- 50 dag ugotowanych flaków
- (najlepiej wieprzowych lub cielęcych)
- 6 szklanek bulionu warzywnego
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- 1-2 ząbki czosnku
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 2 łyżki oliwy
- 4-6 kromek bułki
- 4 dag masła
- 2-3 łyżki posiekanej zieleniny
- majeranek
- pieprz
- sól
Dodaj drobno pokrojone flaki i gotuj 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania dopraw majerankiem, pieprzem i solą.
Kromki bułki posmaruj z obu stron masłem i zrumień w piekarniku lub na patelni. Grzanki przełóż na talerze, zalej zupą, posyp serem i posiekaną zieleniną - tak przygotowane danie wygląda bardzo smakowicie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz