Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Filety z kurczaka po hindusku

Składniki na 4 porcje:
  • 2 piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju (oliwy z oliwek)
  • 1 szklanka naturalnego jogurtu
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżeczki curry
  • sól
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Po przestudzeniu wymieszaj z jogurtem, curry i solą.

Mięso pokrój na kawałeczki i włóż do przygotowanej zalewy jogurtowej co najmniej na pół godziny. Potem duś pod przykryciem na małym ogniu do czasu aż zmięknie.

Podawaj z ryżem lub kluseczkami i z surówką z czerwonej kapusty, albo surówką z kalafiora i marchewki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...