Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Faszerowane udka z kurczaka

Składniki na 5 porcji:
  • 5 średnich udek kurczaka
  • 30 dag mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 jajo
  • 1/2 czerstwej bułki
  • 5 dag masła
  • 5 dag rodzynek
  • bulion z kurczaka (instant)
  • koperek
  • sól, pieprz
Udka umyj, wyluzuj kości, a mięso obsyp bulionem. Mielone mięso wyrób z jajem, bułką, masłem i rodzynkami. Przypraw solą, pieprzem i koperkiem.

Udka napełnij masą mięsną i zaszyj nitką bawełnianą, tak aby powstały zgrabne porcje. Ułóż w nasmarowanej olejem brytfannie, wlej pół szklanki wody. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około półtorej godziny w temperaturze 200°C.

Udka podawaj z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej, pomarańczy i kukurydzy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...