- 80 dag bulw fenkułu
- sól
- masło do formy
- farsz:
- 20 dag metki
- 10 dag szynki
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała cebula
- 1 łyżka posiekanej natki
- 15 dag śmietany
- 5 dag startego parmezanu
- 2 łyżki bułki tartej
- 1/2 filiżanki bulionu warzywnego
Obrane cebulę i czosnek posiekaj, szynkę pokrój w drobną kosteczkę, metkę wymieszaj z szynką, cebulą, czosnkiem i natką, po czym dodaj śmietanę i wymieszaj.
Farsz porozkładaj po płaskich powierzchniach bulw fenkułu. Parmezan wymieszaj z bułką tartą i posyp nim farsz. Formę do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż bulwy farszem do góry, podlej je bulionem i zapiecz (15-20 minut) w temperaturze 210°C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz