Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Fasolka szparagowa z orzeszkami ziemnymi

Składniki:
  • 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej (50 dag)
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 15 dag orzeszków ziemnych (niesolonych)
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka posiekanego świeżego majeranku
  • sól, pieprz
Fasolkę mrożoną ugotuj, dobrze osącz, po czym odstaw do ostudzenia. Fasolę z puszki odcedź na sicie. Z oleju, soku z cytryny i rozgniecionego czosnku utrzyj sos, dopraw go solą i pieprzem. Obie fasolki oraz posiekane orzeszki wymieszaj, całość obficie polej sosem, na koniec posyp majerankiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...