Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Fasola z czosnkiem

Składniki:
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka fasolki flageolet
  • 20 dag ugotowanego na sypko grochu (nierozgotowanego)
  • 1 cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • sok z cytryny
  • estragon (świeży lub suszony)
  • sól, pieprz
Fasole konserwowe przepłucz na sicie przegotowaną wodą, odsącz, wymieszaj w salaterce z grochem i drobno posiekaną cebulą. Olej wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem i sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę, na koniec posyp ją estragonem, najlepiej świeżym (jeśli uda Ci się taki kupić).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...