- Składniki na 4 porcje:
- 1 szklanka ryżu
- 1 pęczek zielonych listków gorczycy lub lubczyku (oregano)
- 2 łyżki soku ze szpinaku
- 1 łyżka masła
- resztki wędlin i pieczeni (ok. 40 dag)
- 2 łyżki masła
- 1 liść laurowy
- 3-4 goździki, sól
- pieprz, imbir, gałka muszkatołowa
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego
W dużej ilości wody ugotuj ryż. Liście gorczycy lub lubczyku wrzuć na wrzątek, zblanszuj, wyjmij łyżką cedzakową, przelej zimną wodą, drobno posiekaj oraz wymieszaj z ryżem, sokiem ze szpinaku i masłem. Otrzymaną masę umieść w formie z kominkiem, mocno ugnieć, wyłóż na ogrzany półmisek i pusty środek wypełnij podduszonym mięsem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz