Szukaj przepisów

środa, 18 lipca 2012

Deser karmelowy


Składniki:
  • 1 torebka budyniu o smaku karmelowym
  • 2 szklanki mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 niepełna szklanka śmietany kremówki
  • 4 łyżki ajerkoniaku
  • kilka czekoladowych ciasteczek
  • dowolne owoce do dekoracji

Budyń przyrządź wg przepisu na opakowaniu, wystudź. Schłodzoną śmietanę ubij na sztywno z łyżką cukru, pod koniec ubijania dodaj 2 łyżki ajerkoniaku. Niewielką porcję śmietany przełóż do szprycy, a pozostałą wkładaj do pucharków na przemian z budyniem. Na wierzchu umieść warstwę budyniu. Deser polej resztą ajerkoniaku, udekoruj śmietaną, ciasteczkami i owocami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...