Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Danie na niedzielny obiad

Składniki na 6 porcji:
  • 6 niedużych piersi kurczaka
  • 60 dag pieczarek
  • 10 dag goudy
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 6 plasterków szynki
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Trzecią część pieczarek pokrój w plasterki, a resztę posiekaj. Plasterki grzybów podsmaż na łyżce oleju, następnie dodaj szynkę pokrojoną w paski i duś kilka minut.

Grzyby i szynkę oprósz mąką, dodaj wino - wszystko wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje. Filety z kurczaka opłucz, osusz, posyp jarzynką i pieprzem. Każdy natnij tak, aby powstała mała kieszonka.

Posiekane pieczarki podduś na łyżce oleju, przypraw solą i pieprzem, po czym dodaj starty ser, posiekaną natkę pietruszki - wszystko razem dokładnie wymieszaj.

Teraz napełnij farszem kieszonki, zepnij je i smaż na oleju po 7-8 minut z każdej strony. Przełóż na wygrzany półmisek lub na talerze, obficie polej sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...