- 6 niedużych piersi kurczaka
- 60 dag pieczarek
- 10 dag goudy
- 1/2 szklanki czerwonego wina
- 6 plasterków szynki
- 1 łyżka mąki
- olej do smażenia
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Grzyby i szynkę oprósz mąką, dodaj wino - wszystko wymieszaj i gotuj, aż sos zgęstnieje. Filety z kurczaka opłucz, osusz, posyp jarzynką i pieprzem. Każdy natnij tak, aby powstała mała kieszonka.
Posiekane pieczarki podduś na łyżce oleju, przypraw solą i pieprzem, po czym dodaj starty ser, posiekaną natkę pietruszki - wszystko razem dokładnie wymieszaj.
Teraz napełnij farszem kieszonki, zepnij je i smaż na oleju po 7-8 minut z każdej strony. Przełóż na wygrzany półmisek lub na talerze, obficie polej sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz