Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Cynamonki

Składniki:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 czubate łyżki masła roślinnego lub margaryny
  • 1 jajo
  • 1 łyżeczka cynamonu
Z przesianej mąki, żółtka, masła roślinnego, cukru pudru i cynamonu szybko zagnieć ciasto, zawiń je w folię i schłódź (około 30 minut) w lodówce.

Po upływie tego czasu ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i małą szklaneczką lub specjalnymi foremkami wykrawaj placuszki. Następnie smaruj je rozbełtanym białkiem albo posyp migdałami zmieszanymi z cukrem.

Cynamonki piecz 15 minut na jasnozłoty kolor, w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...