Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Comber z królika w piwie

Składniki:
  • comber z królika (ok. 70 dag)
  • 2 cebule
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • świeżej bazylii lub estragonu
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz
  • sól
Cebule i czosnek obierz, pokrój, podsmaż (ale nie rumień) na maśle. Chwilę podduś pod przykryciem, podlewając wodą (2 łyżki). Następnie przełóż do większego rondla, dodaj umyty i pokrojony na kawałki comber, posyp zieleniną i zalej piwem (pół szklanki). Rondel przykryj.

Potrawę duś na małym ogniu, podlewając wodą, gdy płyn zbytnio odparuje. Do prawie miękkiego mięsa wlej pozostałe piwo wymieszane z musztardą. Mięso dalej duś do czasu, aż będzie zupełnie miękkie. Na koniec dodaj sól, pieprz i startą gałkę muszkatołową.

Potrawę podawaj z zasmażanymi burakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...