Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Chutney gruszkowy

Składniki na 8 porcji:
  • 1 puszka gruszek w syropie (80 dag)
  • 1 strąk marynowanej czerwonej papryki
  • 1/4 szklanki rodzynek
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • sól, pieprz
Gruszki wyjmij z puszki, osącz (pół szklanki syropu zachowaj) i pokrój w małą kostkę. Posiekaj paprykę i obraną cebulę.

W garnku o grubym dnie zagotuj syrop gruszkowy z octem, papryką, rodzynkami oraz imbirem, a także dopraw pieprzem i solą. Od razu zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj gruszki i cebulę, wymieszaj, przykryj i duś przez następne 5 minut.

Podawaj zawsze na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...