Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Chutney ananasowy

Składniki na 4 porcje:
  • 1 świeży ananas
  • 1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina
  • 1/2 szklanki octu winnego
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 dag mielonych migdałów
  • 2 dag rodzynek
  • 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • szczypta mielonych goździków, sól
Ananasa obierz i pokrój w kostkę. Rodzynki sparz. W rondlu zagotuj wino z cukrem, octem i drobno posiekanym czosnkiem. Dodaj ananas, migdały, rodzynki oraz przyprawy i mieszając - gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wystudź.

Podawaj do pasztetów i zimnych przekąsek mięsnych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...