Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Chłodnik gruziński

Składniki na 6 porcji:
  • 5 szklanek zsiadłego mleka lub kefiru
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 3/4 szklanki ryżu ugotowanego na sypko
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • garść szczawiu
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • kilka świeżych listków mięty
  • cukier
  • pieprz
  • sól
Zsiadłe mleko lub kefir roztrzep ze śmietaną, wymieszaj z posiekanym szczawiem, miętą i zieleniną. Dodaj ryż i pokrojone jajka, ponownie wymieszaj, dopraw do smaku cukrem, pieprzem i solą, i odstaw do schłodzenia w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...