Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Carpaccio z polędwicy

Składniki:
  • 30 dag surowej polędwicy wołowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu balsamicznego (lub soku z cytryny)
  • 1 łyżka zielonego pieprzu
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól
Polędwicę oczyść, opłucz, osusz, a potem zawiń w folię i włóż do zamrażalnika. Po 30 minutach wyjmij, pokrój na cienkie plasterki, posól, skrop octem i oliwą. Teraz oprósz pieprzem i znów wstaw do lodówki - na 20 minut.

Zielony pieprz namocz (5 minut) w zimnej przegotowanej wodzie, osącz. Plastry mięsa ułóż na talerzu, posyp zielonym pieprzem i podawaj od razu po przygotowaniu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...