Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Błyskawiczny torcik z brzoskwiniami

Składniki na 8 porcji:
  • 2 gotowe spody biszkoptowe
  • 1 kieliszek białego wina
  • 1 torebka kremu ajerkoniakowego
  • 1/2 kostki masła
  • 300 ml mleka
  • 1/2 puszki brzoskwiń
  • 1 łyżka posypki czekoladowej
  • 3 łyżki płatków kukurydzianych
Białe wino wymieszaj z 2 łyżkami zalewy z brzoskwiń, przygotowanym płynem nasącz biszkopty. Brzoskwinie pokrój w cienkie plasterki. Zimne mleko zmiksuj z kremem ajerkoniakowym, dodaj do niego miękkie masło, całość zmiksuj.

3/4 kremu posmaruj jeden biszkopt i przykryj go drugim. Resztą kremu posmaruj wierzch i bok torciku. Bok obsyp płatkami kukurydzianymi.

Na wierzchu ułóż plasterki brzoskwiń. Środek udekoruj posypką czekoladową.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...