Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Buraki z jabłkami

Składniki:
  • 50 dag młodych drobnych buraków
  • 2-3 winne jabłka
  • 1 łyżka świeżo utartego chrzanu
  • 2 łyżki żurawin
  • olej
  • sok z cytryny
  • kminek
  • cukier
  • sól
Buraki ugotuj do miękkości, obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki. Dodaj sól, skrop sokiem z cytryny, odłóż na półmisek.

Jabłka rozgotuj, przetrzyj, dodaj rozgniecione żurawiny i olej, chwilę podduś, na koniec dopraw kminkiem i cukrem. Po ostudzeniu wymieszaj z chrzanem. Tak przyrządzonym gęstym sosem polej ułożone na płaskim półmisku buraczki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...