Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Brukselka z grejpfrutem

Składniki:
  • 50 dag brukselki
  • 3 grejpfruty
  • kilkanaście migdałów
  • 3 łyżki oleju arachidowego lub słonecznikowego
  • sok z 1 cytryny
  • cukier
  • sól, pieprz
Na początku oczyść z wierzchnich liści brukselkę, dokładnie opłucz i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Gotuj około 20 minut. Po ugotowaniu odsącz i odstaw do ostudzenia. Migdały po sparzeniu obierz i posiekaj. Grejpfruty obierz, podziel na cząstki i po usunięciu błonek nieco rozdrobnij.

Przygotuj sos z oleju i soku z cytryny - przypraw wedle uznania. W salaterce wymieszaj składniki sałatki z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...