- 1/2 kg wołowiny
- 1 kostka rosołu drobiowo-warzywnego
- 1 liść laurowy
- 1 cebula
- 4 buraki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/4 białej kapusty
- 1 łyżka masła
- 2 parówki
- 2 łyżki octu
- pieprz
Buraki (w łupinach) gotuj 30 minut w osolonej wodzie. Kapustę poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj, po czym razem z kapustą zrumień na maśle.
Ugotowane buraki odcedź, obierz i pokrój w plasterki. Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę, parówki pokrój w plasterki.
Teraz dodaj do wywaru warzywa, koncentrat i mięso. Całość przypraw pieprzem i octem, po czym gotuj 30 minut. Tuż przed końcem gotowania do barszczu dodaj pokrojone parówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz