Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Barszcz z parówkami

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 kg wołowiny
  • 1 kostka rosołu drobiowo-warzywnego
  • 1 liść laurowy
  • 1 cebula
  • 4 buraki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/4 białej kapusty
  • 1 łyżka masła
  • 2 parówki
  • 2 łyżki octu
  • pieprz
Mięso zalej około 1,5 l wody, dodaj kostkę rosołową i liść laurowy, gotuj przez godzinę.

Buraki (w łupinach) gotuj 30 minut w osolonej wodzie. Kapustę poszatkuj. Cebulę obierz i posiekaj, po czym razem z kapustą zrumień na maśle.

Ugotowane buraki odcedź, obierz i pokrój w plasterki. Mięso wyjmij z wywaru i pokrój w kostkę, parówki pokrój w plasterki.

Teraz dodaj do wywaru warzywa, koncentrat i mięso. Całość przypraw pieprzem i octem, po czym gotuj 30 minut. Tuż przed końcem gotowania do barszczu dodaj pokrojone parówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...