Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Barszcz z fasolą

Składniki na 4 porcje:
  • 1 l soku buraczano-jabłkowego
  • 2 puszki fasoli białej lub czerwonej
  • sok z 1 cytryny
  • cząber
  • 1 ząbek czosnku
  • cukier
  • sól, pieprz
Sok podgrzej, dopraw sokiem z cytryny, czosnkiem zmiażdżonym ze szczyptą soli, pieprzem, cząbrem i cukrem. Otwórz puszki z fasolą, zawartość odcedź i dodaj do barszczu. Całość zagotuj, ale nie trzymaj długo na ogniu, bo straci kolor. Barszcz podawaj jeszcze gorący z ciemnym chlebem.

Jeśli dodasz do barszczu około 30 dag podsmażonej na tłuszczu kiełbasy, będzie to znakomity i pożywny obiad dla całej rodziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...