Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Łatwe ciasto ze śliwkami

Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 4 duże jaja
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg węgierek
Do roztopionej i następnie schłodzonej margaryny wsyp cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem, wbij jaja i dokładnie wymieszaj składniki. Wylej ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 22-24 cm.

Na wierzchu równomiernie poukładaj wydrylowane śliwki. Takie ciasto piecz w temperaturze 180-190°C, a gdy się zarumieni i zacznie odstawać od brzegów formy, możesz je wyjąć z piekarnika.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...