- 40 dag chudej mielonej wołowiny
- 1 mała cebula (obrana i drobno posiekana)
- 1 jajo
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1/2 łyżeczki sosu worcester lub przyprawy do zup, sosów, sałatek
- sól, pieprz
- ponadto:
- 4 bułki
- 4 liście sałaty
- 1 obrana i pokrojona w krążki cebula
- plastry ogórka i pomidora
- keczup lub musztarda
- sałatka z kapusty pekińskiej
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy (hamburgery smaży się prawie bez tłuszczu) i usmaż kotlety po 6 minut z każdej strony
Bułki przekrój na połówki, na spodzie każdej połóż kolejno: liść sałaty, usmażony hamburger, krążki cebuli, trochę keczupu (musztardy), plasterek ogórka i pomidora. To wszystko przykryj górną częścią bułki. Podawaj natychmiast, najlepiej z sałatką z kapusty pekińskiej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz