- 40 dag łopatki wieprzowej
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 por
- 1/2 kg białej kapusty
- 20 dag mrożonej fasolki szparagowej
- 4 ziemniaki
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka bulionu warzywnego
- po 1/2 łyżeczki majeranku i tymianku
- gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Masło włóż do dużej miski, wstaw na 2 minuty do kuchenki mikrofalowej ustawionej na moc 600 W, dodaj mięso i jeszcze przez następne 4 minuty potrzymaj w mikrofalówce o tej samej mocy, czyli 600 W. Po tym czasie dorzuć cebulę, przykryj naczynie, ustaw mikrofalówkę na 500 W i włącz ją na kolejne 4 minuty. Teraz włóż resztę warzyw, zalej bulionem, dodaj majeranek i tymianek, oprósz solą, pieprzem i gałką muszkatołową, przykryj naczynie i włącz mikrofalówkę na około 45 minut z mocą 500 W.
Kolej na ziemniaki - obrane i pokrojone w małą kostkę dodaj do potrawy i poddaj ją ostatniemu już „pieczeniu” w mikrofalówce, tym razem przez 15 minut przy tej samej mocy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz