Oczyszczonego
i posolonego szczupaka pokrój w dzwonka i ułóż w rondlu. Na to pokrój w
plasterki włoszczyznę, cebulę, dodaj liść laurowy, cały pieprz, zalej wodą i
gotuj przez 1 godzinę. Potem włóż spory kawałek masła do rondelka, dodaj garść
mąki i wymieszaj. Mieszając, rozprowadź smakiem od ryby i zagotuj, aby sos był
zawiesisty. Dodaj soku z cytryny lub także kwaterkę kwaśnej śmietany. Wszystko
razem zagotuj, polej tym szczupaka na półmisku i posyp koprem lub zieloną
pietruszką.
Znajdziesz tutaj gotowe, sprawdzone przepisy na ciasta, ciastka, wypieki, przekąski, przystawki, dania, zupy, potrawy, sosy, przetwory oraz inne dania. Przepisy kucharzy: Magda Gessler, Nigella Lowson, Nigel Slater, Kudłaci Kucharze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz