Szukaj przepisów

środa, 18 lipca 2012

Łazanki z kapustą


Składniki:
  • 1 szklanka mąki
  • 3 jaja
  • 1 kg kapusty
  • 2 cebule
  • 3 łyżki masła
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • pieprz, sól

Kapustę umyj, drobno posiekaj, ugotuj i odcedź. Cebulę obierz, drobno posiekaj, podsmaż na maśle na złoty kolor. Kapustę wymieszaj z cebulą, dopraw solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Pod koniec duszenia dopraw kminkiem. Z mąki, jaj i niewielkiej ilości wody zagnieć dość twarde ciasto. Cienko rozwałkuj, pokrój w romby lub kwadraty i podsusz. Łazanki ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, polej rozpuszczonym masłem. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem i ułóż warstwami łazanki oraz kapustę. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...