Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Ryba z rzodkwią pieczona

Składniki na 4 porcje:
  • 1 rzodkiew (50 dag)
  • 40 dag filetów z ryby (mintaj, dorsz)
  • 1 duża cebula (10 dag)
  • 1 łyżka musztardy
  • 10 dag pora
  • 1 łyżka oleju
  • sól
Zacznij od przygotowania rzodkwi - obierz, opłucz, osącz i pokrój na porcje. Każdą porcję posól, posmaruj musztardą i skrop olejem.

Teraz wyłóż cebulą żaroodporne naczynie, ułóż rybę, między porcjami ryby usyp kopczyki z rzodkwi. Zapiekaj 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C.

Po wyjęciu z piekarnika posyp potrawę posiekanym porem. Podawaj z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...