- 1/2 kg dużych truskawek
- 1/2 kg moreli
- 2 twarde kiwi
- 1 gruszka
- 1 jabłko
- 1 mały ananas
- 2 małe cukinie
- 2 cykorie
- 2 czerwone papryki
- 2 pomidory
- 1 duża czerwona cebula
- 4 pieczarki
- 1 pęczek dymki
- sok z 1 cytryny
- 1/3 szklanki cukru
- 1/4 kostki masła
- 1 łyżka soku z pomarańczy
- 1 łyżka startej skórki pomarańczowej
- 5 łyżek oliwy
- jarzynka
- pieprz
Cukinie, cykorie, dymki i papryki przekrój wzdłuż na połowy. Kapelusze pieczarek kilkakrotnie natnij, pomidory przekrój na pół, a czerwoną cebulę pokrój na talarki.
Owoce ułóż na ruszcie i posmaruj pomarańczową marynatą. Warzywa i pieczarki posmaruj oliwą wymieszaną z 2 łyżkami soku z cytryny, jarzynką, pieprzem i również ułóż na grillu. Piecz od 5 (truskawki, kiwi) do 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz