- 80 dag filetów z morszczuka
- 1 szklanka posiekanego koperku
- po 1 łyżeczce posiekanych zielonych listków:
- kolendry, estragonu, bazylii i mięty
- (lub po 1/4 łyżeczki ziół suszonych)
- 1 łyżeczka cukru
- 3 cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
- szczypta szafranu
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz
W płaskim rondlu stop masło, zeszklij na nim drobno pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Następnie włóż filety, skrop je sokiem z cytryny, zalej winem, a na koniec posyp skórką otartą z cytryny, szafranem, ziołami i cukrem. Po przykryciu duś na małym ogniu około 20 minut. Pod koniec posyp posiekanym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz