- 80 dag filetów z halibuta
- sok z cytryny
- 2 szklanki śmietanki kremówki
- 1/2 szklanki jogurtu
- 1 łyżka keczupu
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanych listków majeranku
- 1 łyżka posiekanych listków cząbru
- 1 łyżka posiekanego szczawiu
- 2 łyżki utartego żółtego sera
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Śmietankę dokładnie wymieszaj z keczupem, mąką, jogurtem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny, cukrem i połową posiekanej zieleniny. Ułóż filety na żaroodporny, wysmarowanym masłem półmisku, zalej je przygotowanym sosem, posyp utartym serem i grudkami masła, wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 25-30 minut.
Przed podaniem posyp pozostałymi ziołami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz