- 1 kg filetów rybnych (np. dorsz, sola)
- 6 łyżek soku z cytryny
- sól
- 6 dag masła
- 6 dag bułki tartej
- 4 dag mielonych migdałów
- pieprz
- 1 gałązka tymianku
- 3 łyżki stołowe oliwy
- 150 ml bulionu warzywnego
- olej do formy
Masło rozpuść, wymieszaj z tartą bułką, migdałami, solą, pieprzem i resztą soku z cytryny. Teraz umyj tymianek.
Formę do pieczenia lekko natłuść, ułóż w niej filety. Posyp je mieszanką z tartej bułki, tymiankiem i obficie skrop oliwą. Następnie dolej 3/4 wywaru, rybę piecz w piekarniku 35 minut na złotobrązowo. Jeśli trzeba, dolej resztkę wywaru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz