Składniki:
- ½ główki czerwonej kapusty
- 1 duża marchewka
- 2 średnie pietruszki
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 kwaśne jabłko
- bulion warzywny
- 2 średnie cebule
- 25 dkg kiełbasy śląskiej
- sól, cukier, pieprz do smaku
- 4 ziela angielskie
- liść laurowy
- olej
Sposób przyrządzenia:
Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną kapustę i zagotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Selera obrać, umyć i pokroić w krążki, wszystko dodać do kapusty i gotować około 20 minut. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, razem zeszklić na oleju na złocisty kolor, przełożyć do zupy. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować 10 minut, doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku.
Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną kapustę i zagotować. Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Selera obrać, umyć i pokroić w krążki, wszystko dodać do kapusty i gotować około 20 minut. Cebulę obrać i drobniutko posiekać, kiełbasę pokroić w kostkę, razem zeszklić na oleju na złocisty kolor, przełożyć do zupy. Jabłko umyć, obrać i pokroić w kostkę dodać do zupy. Gotować 10 minut, doprawić solą, cukrem i pieprzem do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz