Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa fasolowa z makaronem

Składniki:
  • 15 dag drobnej fasolki perłowej
  • 2 marchewki
  • mały kawałek selera
  • 1/2 białej części małego pora
  • 3 łyżki makaronu gwiazdki
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 płaska łyżka jarzynki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
Fasolę zalej 6 szklankami zimnej wody i mocz przez 12 godzin. Gotuj w tej samej wodzie na małym ogniu. Dodaj kostkę bulionową.

Marchewkę umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Por pokrój w półplasterki, a seler zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Gdy fasola zacznie mięknąć, dodaj warzywa, a po 10 minutach makaron, zmiażdżony czosnek, Jarzynkę, natkę pietruszki i majeranek. Na samym końcu, wedle uznania, dopraw solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...